Pretraga oglasa

Tražim: 

Seksualno opredeljenje:

Starost:
od:    do:

Zemlja:


Grad:


Korisničko ime:


Najnoviji članovi

Jack (38)
Beograd  *

Jovan C. (28)
Niš  *

Cone (18)
Zrenjanin  *

Rogi (27)
Čačak  *

Tajna (38)
Beograd  *

Lični kontakti

Muška i ženska sredstva za kontracepciju

Kondom ili prezervativ je za sad jedino sredstvo za kontracepciju za muškarce i služi sprečavanju prenošenja polnih bolesti i štiti od neželjene trudnoće. Kondom se izrađuje od tankog lateksa ili silikona, zaustavlja oplodnju jajne ćelije sprečavajući da sperma dođe do jajašca. Većina kondoma je premazana lubrikantom koji sprečava trenje pri seksualnom odnosu i samim tim sprečava da se kondom ošteti. Kada kupujete kondome,treba obratiti paznju na sledeće stvari: kupujte ga u apoteci ili na drugim mestima gde nisu izloženi svetlosti,proverite rok trajanja,svaki kondom na kome piše da je elektronski testiran je dobar kondom,nemojte nositi kondom u novčaniku ili džepu jer ga toplota oštećuje. Kako se koristi? Proverite da li je hermetički zatvoren,otvorite kesicu pažljivo,pazite da ne oštetite noktima,navucite kondom na penis u punoj erekciji,ostavite slobodan vrh kondoma za ejakulat,navucite kondom do korena penisa,ne sme imati nabore i vazduha u njemu. Kondom jeste najsigurnija ali ne i stopostotna zaštita!

Femidon (ženski kondom) ima oblik vreće,koja se na oba kraja završava elastičnim prstenom. Unutrašnji prsten se fiksira u svodovima vagine a spoljašnji ostaje izvan nje prekrivajući spoljašnje polne organe. Izrađen je od poliueretana koji je znatno čvršći od lateksa. Ono što treba da znate je da ne koristite istovremeno I muški I ženski kondom jer može da ispadne tokom odnosa.

Spirale - kontraceptivno sredstvo koje postavlja isključivo ginekolog. Ima oblik slova T I napravljena je od  plastičnih polimera,bakra,srebra ili hormonskih uložaka. Ugrađuje se u matericu pred kraj menstrualnog ciklusa I smatra se sigurnom metodom zaštite od trudnoće ali zbog mogućih komplikacija ne preporučuju se osobama koje nisu rađale.Dejstvo spirale je 3-10 godina. Ono što treba znati je to da spirala štiti od trudnoće ali ne I od polno prenosivih bolesti!

Spermicidi spadaju u hemijske metode I sredstva kontracepcije,to su supstance koje uništavaju spermatozoide u vagini,onemogućavaju oplodnju. Mogu se koristiti u kombinaciji sa drugim sredstvima za kontracepciju ali ne štite od polnih bolesti I mogu izazvati alergijsku reakciju.

Hormonska kontracepcija – podrazumeva upotrebu polnih hormona(estrogena I gestagena). Način primene deli se na:oralnu hormonsku kontracepciju tj pilulu,hormonsku injekciju(u mišić),hormonski implantat(u kožu),hormonski flaster(na kožu),vaginalni prsten(u vaginu).Slične teme


Tagovi:
 

TagoviVaše ispovesti

Poslao:
Miroslav - Beograd (46)
"Tražio sam poznanstva sa ženama srednjih godina. Želeo sam ženu za brak i sada sam na dobrom putu da sa voljenom osobom (koju sam preko ovog servisa upoznao) to i ostvarim... Hvala Vam na svemu"

Čitaj dalje...

sve ljubavne priče

Najpopularniji oglasi

Sole (26)
Beograd  *

Maka-ns (30)
Novi Sad  *

malamaza (20)
Kragujevac  *

Plamena (30)
Niš  *

Wanja (33)
Subotica  *

Ljubav i Seks