Pretraga oglasa

Tražim: 

Seksualno opredeljenje:

Starost:
od:    do:

Zemlja:


Grad:


Korisničko ime:


Najnoviji članovi

Rogi (27)
Čačak  *

Tajna (38)
Beograd  *

rudi (30)
Apatin  *

milan (61)
Beograd  *

BoraWolf90 (33)
Beograd  *

Lični kontakti

Kako žene biraju muškarce

Žene imaju dva konfliktna instinkta kad biraju muškarce. Sa druge strane, žene imaju prirodan imperativ da izaberu optimalne genetske crte, a jedan način da taj izbor bude lakši je kroz hijerarhiju superiornih muškaraca, poznatih kao „alfa“ muškarci. Takođe, žene žele muškarce koji mogu materijalno da obezbede njihovu porodicu, da se posvete dugoj vezi, i uživaju u interakciji sa decom, takozvane „dobre veštine veze“.

„Alfa“ muškarci

Koji si tip alfa muškarca?
Ako si gorila, onda si veliki i snažan. Duplo si veći od žene. Uspostavljaš fizičku dominaciju nad svakim muškarcem koga upoznaš. Živiš u haremu sa dve do pet žena. Tvoje žene su ti verne. Tvoj penis je bar 20 cm dug. Seks je brz.
Ako si gibon, tražiš monogaman život. Živiš sa svojom ženom i decom. Pevaš svojoj ženi. Ona ti uzvraća pevanjem da ti odgovori gde je.  Ti i tvoja žena ste iste veličine i ličite. Počinješ svako jutro sa pola sata buke da oteraš ostale gibone od svog parčeta šume.
Ako si šimpanza, živiš u grupi sa 50 osoba. Kad ženka ovulira, ima seks sa svakim mužjakom u grupi. Imaš velik penis, velike testise i izbacuješ mnogo sperme. Razmnožavaš se ne zato što dominiraš ženkama ili drugim mužjacima, već zato što je tvoja sperma aktivnija nego tuđa (npr. zdraviji si od drugih mužjaka).
Ako si babun, živiš u grupi koja varira od 10 do 200 indivudua, što zavisi od staništa, doba godine, i lovine. Prijatelj si sa ostalim mužjacima. Kad ti drugi mužjak preti, tvoj prijatelj te podržava. Izbegavaš tuče. Tuče vode ka povredama, a lavovi jedu ranjene babune. Takođe si prijatelj sa ženkama. Ženke babuni se pare sa njihovim muškim prijateljima. Vole mužjake koji imaju mnogo prijatelja.

Žene „padaju“ na repna perja

Među lovcima-sakupljačima Paragvaja, muškarci love velike životinje. Donesu kući veliku životinju otprilike jednom u deset dana. Vrate se praznih ruku ostalih dana. Muškarci u proseku donosu oko 4,663 kalorija na dan.
Žene sakupljaju plodove i male životinje, vode računa o deci. Količina hrane koju žena donese kući zavisi samo od broja sati koje provede skupljajući i prerađujući hranu. Žene u proseku donosu oko 10,356 kalorija na dan.
Kada muškarac donese srnu kući, on je deli sa drugim porodicama, ne samo sa ženom i decom. Zašto muškarci love velike životinje, da bi podelili ovu retku hranu? Zašto ne pomažu svojim ženama da sakupe hranu? Takav muškarac bi lako doneo kući dovoljno plodova i malih životinja za dve žene i njihovu decu.
Žene gledaju na lovljenje kao paunice na paunovo repno perje. Lovljenje velikih životinja pokazuje da je čovek fizički i mentalno u formi. Deljenje mesa sa drugima pokazuje da ima više nego dovoljno snage i veštine da preživi. Žene vole muškarce sa mnogo prijatelja, a davanje mesa održava prijateljstva. Muškarci daju meso osobama nižeg statusa da pokažu njihov superioran položaj u društvenoj hijerarhiji.
Seks izvan braka nije neobičan unutar ovog plemena. Kad ih pitaju ko je otac njihove dece, u proseku su bar 2 moguća oca za svako dete. Na listi mogućih očeva, najčešća su imena najboljih lovaca.

Status

Žene preferiraju muškarce visokog statusa. U poslovnim odnosima, muškarci jednako verovatno imaju seks sa nadređenom ili podređenom ženom. Kod žena je, nasuprot, sedam puta veća verovatnoća da imaju seks sa nadređenim, radije nego sa podređenim muškarcima.
Mnoga društva očekuju da sinovi vođa postanu vođe. Žene koje žele „alfa“ sinove udaju se za „alfa“ muškarce. Npr, izbor predsednika 2000 god u Americi se vodio između sina predsednika, sina senatora, sina i unuka admirala, i sina bogatog bankara (Džordž Buš, Al Gor, Džon MekKejn i Bil Bredli).
Da privučeš ženu, poboljšaj svoj društveni status. Poklanjaj/deli stvari da stvoriš prijatelje. Pomozi nesrećnijim osobama, da pokažeš da si iznad proseka. Budi vođa neke grupe, npr. kapiten fudbalskog tima. Oblači se dobro, pričaj lepo.

Novac

Da novac privlači žene, Bil Gejts bi bio više seksi od Bitlsa 1965.
Žene su „podeljene“ oko novca. Žene žele „alfa“ muškarca koji se hvali parama kao paun svojim repom, npr. plaćanjem runde pića u baru. Ali žene takođe žele muškarca za vezu koji stavlja svoju platu u hipoteku.
Pokaži svoj novac da privučeš ženinu pažnju. Onda pričaj o kući koju kupuješ da je navedeš da poželi vezu.
Naši preci lovci-sakupljači nisu posedovali ništa osim onog što su nosili do sledećeg logorišta. Gomilanje bogatstva nije bilo moguće. Mozgovi žena su naučili da cene nagomilano bogatstvo, ali nisu u potpunosti navikli na to. U sukobu, žene teže da izaberu njihove bazične instinkte- ljubav umesto novijeg cenjenja bogatstva.

Samopouzdanje i stres

Muškarci onog plemena u Paragvaju se „kockaju“ da li će doneti srnu jednom u deset dana, umesto biranja sigurnosti u pomaganju ženama da sakupe plodove. Kockanje i život muškarca generalno je stresan.
Sisari proizvode glukokortikoidne hormone u stresnim situacijama. Previše ovih hormona izaziva zdravstvene probleme. Kod muških i ženskih primata, individue visokog statusa proizvode minimalnu količinu glukokortikoida u stresnim situacijama. Individue nižeg statusa proizvode previše tih hormona. Stres, „strah od samog straha“, pogađa indivudue nižeg statusa. Stres ne utiče na zdravlje individua visokog statusa.
Samouvereni muškarci koji veruju da njihovim moćima mogu podneti stresne situacije privlače žene. Da privučeš žene i poboljšaš svoje zdravlje, idi na kurs o smanjivanju stresa. Nauči da se nosiš sa stresnim situacijama samouvereno.
Uobičajeno verovanje da muškarci moraju biti sami („otići u njihove pećine“) posle stresnog dana i da žene moraju da pričaju sa partnerom koji ih podržava je pogrešno.

Izgled, visina i snaga

Žene ocenjuju visoke, atletski građene muškarce kao „veoma poželjne“ partnere za brak. Žene su čak skoro dvaput sklonije da cene fizičku snagu kod muškaraca, nego što muškarci cene fizičku snagu kod žena.
Ipak, većina žena treba da bude realistična i da se zadovolji muškarcem malo višim od njih i preferiraju ženskasta lica. Npr., žene više vole Leondarda DiKaprija naspram Toma Seleka.
Američke žene preferiraju 180 cm ili više muškarce. Visoki muškarci primaju više ličnih oglasa nego niski.
Ako si nizak, studiraj japanski. Onda letuj na Guamu, ostrvu koje liči na Havaje gde japanke letuju.
Žene koje se nisu udavale su sklonije da ocenjuju fizičku privlačnost. Obrnuto, razvedene žene i udovice su sklonije da biraju dobar karakter pre nego fizičku privlačnost.

Jezičke veštine

Muškarci sa dobrim jezičkim sposobnostima privlače žene. Žene vole da pričaju. Da bi poboljšao svoje govorne veštine, pohađaj časove kreativnog pisanja. Ili zapamti nekoliko romantičnih pesama.
Ili nauči strani jezik. Strankinje misle da će muškarci koji znaju pravilno da menjaju glagole na njihovom jeziku biti dobri muževi.

Godine

Žene biraju lične oglase prvenstveno prema godinama. Žene biraju muškarce koji su u proseku tri i po godine stariji od njih. Stariji muškarci generalno imaju bolji društveni status i emotivnu zrelost.
Prosečna razlika u godinama između mlada i mladoženja širom sveta je tri godine. Amerikanci su bliži po godinama.
1890. prosek godina u kojima su se muškarci ženili bio je 26. Žene su se udavale sa 22.
Tokom prve polovine dvadesetog veka, rastuće bogatstvo omogućilo je mladim muškarcima da izdržavaju porodicu. Obrazovanje i povećano slobodno vreme je olakšalo je upoznavanje. Sastanci su ponekad vodili seksu, trudnoći i ranom braku. 1956 muškarci su se ženili sa 22, a žene sa 20.
FDA je odobrila oralne vidove kontracepcije 1956. Američki vrhovni sud legalizovao je abortus 1973. Žene su odlagale materinstvo da započnu karijeru. 1088, muškarci su se ženili sa 27, a žene sa 25.
Parovi sada žive zajedno od godina kad su se generacije njihovih roditelja venčavale. Prosečan muškarac sada prvo živi sa ženom, bilo u braku ili nevenčano, prvi put sa 22 godine. Prosečna žena se seli kod muškarca sa 20 ili 21.
Parovi koji se venčavaju pre 25 drastično su podigli stopu razvoda. Čeoni režnjevi naših mozgova ne sazrevaju do 25. Ovaj „izvršni“ deo mozga je mesto gde pravimo dobre procene. Stope osiguranja automobila padaju sa 25 jer vozači sa zrelim čeonim režnjem prave manje nesreća. Slično tome, muškarci i žene prave bolje odluke u vezi posle 25. (Ako želiš da se venčaš ispod 25, i živiš u sredini gde je prihvaćeno da ti roditelji ugovaraju brak, onda probaj; Ta ideja zvuči radikalno ali je funkcionisala hiljadama godina.)

Veštine veze

Žene žele muškarce koji će ostati u vernoj, dugoj vezi. Ali žena ne može da predvidi ponašanje muškarca dvadeset godina unapred. Umesto toga žene traže pokazatelje da je muškarac „materijal“ za vezu.

Predvidljivost

Žene preferiraju muškarce koji imaju stalan posao, koji su pouzdani, i emocionalno stabilni. Predvidljiv muškarac je dosadan i ženi će brzo dosaditi i napustiće ga zbog drugog. Nepredvidljivi muškarci su dobra stvar jer će je terati da pogađa i da se interesuje za misteriju. Nemoj biti predvidljiv, umeš ti bolje.
Npr., ako želiš da izađeš sa određenom kelnericom, pričaj sa njom 5-15 minuta, upitaj je za broj telefona i onda ne pričaj. Ako je zainteresovana, daće ti ga, u suprotnom ako priča kako joj je sestra upravo stigla u grad i daje ti vizitkartu, onda zgrabi taj broj što brže možeš.

Posedovanje kuće

Jedan od najviših faktora koji se povezuje sa verovatnoćom da se muškarac oženi je posedovanje kuće.
Ako poseduješ kuću, kad pozivaš ženu na sastanak, daj joj svoju vizitkartu i pozadi joj napiši adresu. Provozaće se i proći pored tvoje kuće. Na sastanku, pričaj o svom domu.
Ako ne poseduješ kuću, reci da tražiš kuće za prodaju. Žene uživaju da pričaju o kupovini kuće.

Porodične veze

Još jedan znak da će muškarac biti dobar muž i otac je veza sa njegovom porodicom. Pokaži ženama fotografije gde se igraš sa nećakama i nećacima (upoznavanje tvojih roditelja i baka i deka je manje efektivno).
Muškarci koji imaju pozitivnu interakciju sa decom privlače žene. Muškarci koji ignorišu dete odbijaju žene. Omiljeni ženski posteri prikazuju mišićave muškarce golih prsa koji drže nasmejanu decu.
Nasuprot tome, muškarci ne vide razliku između žene sa decom i žene same. Npr., muškarci vole postere žena golih grudi, ali bez beba.

Astrologija i tipovi ličnosti

Astrologija i tipovi ličnosti fasciniraju žene. One se nadaju da će predvideti budućnost njihovih veza. Ipak, astrologija je pseudo nauka i ne treba se oslanjati na nju za važne životne odluke. Tipovi ličnosti su, sa druge strane, realni i mogu se dokazati.

Emocionalna povezanost

Čeoni režnjevi (deo moždane kore) omogućavaju uticaj na regulaciju, ili mogućnost regulisanja naših emocionalnih reakcija, kontrolisanje naših impulsa, ili ublaživanje naših refleksa opstanka.
Čeoni režnjevi su najskorije razvijeni delovi mozga. Ovo je takođe poslednji deo koji se razvija kod svake individue; sazreva između 15 i 25 godina.
Žene žele emocionalno zrele muškarce. Emocionalno zreo muškarac menja svoje emocije sa promenom situacije. Iako njegov emocionalni nervni sistem doživljava širok spektar emocija, njegov čeoni režanj ostaje konstantan. Takva individua je sposobna za dugu vezu.
Npr., u filmu Roxanne (1987), čovek vređa Stiv Martina. Matin na početku pokazuje bes na uvredu. Ali onda prelazi na humor. Martin se prvo šali na svoj račun. Onda prelazi na drugog muškarca čineći da se masa smeje muškarcu. Muškarac pokazuje samo jednu emociju- bes kao odgovor na svaku Martinovu emociju.
Zamisli da su tvoje emocije kao kola sa standardnom transmisijom. Da bi se prebacio sa jedne emocije na drugu, moraš proći kroz neutralnu. U neutralnoj, utišaš jednu emociju pre nego što pređeš na drugu. Kad utišaš svoje emocije, možeš osetiti partnerkine. Budisti zovu ovo stanje bez ega. Hrišćani ga zovu bez sebe. Kad osetiš partnerkine emocije, možeš birati najbolju emociju za situaciju.

Strah nas vraća na ponašanje reptila

Upoznaš privlačnu ženu. Tvoja moždana kora zamišlja zavist tvojih prijatelja ako izađe sa tobom.
Tvoj emocionalni nervni sistem se plaši da će te odbiti.
Tvoj „reptilski“ mozak želi da ima seks sa njom.
U sukobljenom mozgu, najstariji deo pobeđuje. Sposoban si da imaš seks sa njom. Tvoj reptilni mozak je savršeno funkcionalan.
Tvoj emocionalni mozak upozorava „Nemoj se vezati za nju! Bićeš povređen!“ Ne možeš da osetiš njeno emocionalno stanje. Deluje kao predivna statua u muzeju.
Zaključao si moždanu koru. Pošto je jezik aktivnost moždane kore, možeš samo da buljiš u njene grudi i nepovezano mrmljaš.

Razvijanje svesti o izborima

Aktivnost moždane kore neće te izvući iz unutrašnjeg sukoba. Npr., ponavljanje pozitivnih izjava dok blokiraš svest o tvom emocionalnom stanju neće pomoći.
Umesto toga, poveži se sa svojim emocionalnim mozgom. Oseti svoje emotivno stanje.
Uspori. Kad reaguješ brzo, tvoj mozak bira uobičajene odgovore. Umesto prve reakcije, zastani i udahni.
Zamisli svoje izbore. Zamisli drugačije odgovore.
Razmisli o svojim uopštenim i specifičnim strahovima. Npr., plašiš se da će reći da si suviše star za nju. Zamisli različite odgovore koje možeš dati na njeno odbijanje:
Kad je Hju Hefner prvi put pitao Barbi Benton da se zabavljaju, rekla je „Pa, nikad nisam izlazila sa nekim ko ima više od 23.“ On je odgovorio bez oklevanja „To je u redu. Nisam ni ja.“
Više nećeš osećati strah. Ono što se činilo kao nepremostiv problem sad izgleda kao spektar mogućnosti, a svaki vodi ka pozitivnom zaključku.
Zamišljanje različitih mogućih budućnosti je aktivnost moždane kore. Osećanja su aktivnost emocionalnog mozga. Zamišljanje svojih emocija i različitim scenarijima povezuje tvoju moždanu koru i emocionalni mozak. Na taj način odblokiraš unutrašnje sukobe.

Igraj igru

Kad te neočekivan događaj uznemiri, problem nije u njemu. Problem je u tome što ne znaš kako da odgovoriš. Kad si uznemiren ne uspevaš da vidiš pozitivne mogućnosti. Vidiš jedino da su ti planovi sprečeni. Umesto toga, ostani fleksibilan i potraži mogućnosti u iznenadnim događajima.
Npr., muškarac vidi ženu kako sedi u baru. Prilazi, saginje se da priča sa njom, i udari glavu o lampu iznad stola. Zapanjen, stoji dok se lampa ljulja i udara ga u glavu drugi put.
Kaže „Izvinite me. Dopustite da krenem ispočetka“. Vrati se na svoju stolicu. Zatim se vrati do žene, stavi svoju ruku mirno na lampu, sagne se i predstavi se.
Ovo se desilo jednom od mojih prijatelja. Zabavljao se sa tom ženom par meseci.
Upravljao je svojim strahom igrajući igru.
Deca igraju očigledne igre. Odrasli igraju suptilne igre. Hajde da učinimo igru mog prijatelja očiglednom:

Prebaci se u svet pretvaranja

Rekao je, u stvari „Praviću se da te upoznajem.“ U svetu pretvaranja manje se plašimo pokazivanja emocija.

Fokusiraj se na bipolarni konstrukt

Psiholozi zovu par suprotnih ideja bipolarni konstrukt. Pisci bi to nazvali ironija. Kako god da to zoveš, kad neko uradi dve suprotne stvari u isto vreme, smejemo se. U ovoj igri, bipolarni konstrukt je bio „biti kul“ naspram „biti nespretan“.

Naglasi emocije

Da je moj prijatelj igrao igru da zabavi dete, pojačao bi svoje emocije. Npr, vraća se do svoje stolice. Onda se pretvara da vidi ženu prvi put. Izbeči oči a vilica mu padne. Njegova ruka drhti i skoro prosipa pivo u krilo. Preuveličava doterivanje u ogledalu, a onda se šepuri.

Ponovi igru

Ako bi igrao igru da zabavi dete, udario bi glavu o lampu tri puta. Onda bi ponovio skeč. Da ponovi trideset puta dete bi se svaki put smejalo.

Menjaj uloge

Da zabavlja dete, zamenio bi uloge sa njim. Dete bi se pretvaralo da je nespretni Džo Kul.

Učini svoju igru fizički aktivnom i nestrukturnom

Deca igraju fizički aktivne, nestrukturne, netakmičarske igre. Odrasli igraju apstraktne, strukturne, takmičarske igre, npr. posmatračke sportove, kockanje u kazinu, i društvene igre. Igra moj prijatelja je bila fizička (udaranje glavu o lampu) i nestrukturna (nije predao listu pravila).

Zakaži igranje

Za tvoju sledeću žurku, najavi gostima da će prvi sat biti igranje igara, npr. twister.

Smej se da povežeš tvoj emocionalni mozak i moždanu koru

Samo se ljudi smeju. Druge životinje izražavaju emocije drugačije. Naša regulacija emocija nas sprečava od iznenadnog izražavanja neočekivanih emocija.
Naša moždana kora šalje emocije koje ne zna kako da reguliše u našu regiju govora, i onda se smejemo. Povezujemo smeh sa humorom jer je humor uvek neočekivan. Ali humor nije jedna emocija. Humor je bilo koja emocija koju ne možemo da regulišemo. Pošto različite osobe regulišu različite emocije dobro ili loše, različite osobe se smeju na različite događaje.
Smisao za humor privlači žene. Smej se u emotivnim situacijama, npr. kad uradiš nešto posramljujuće. Smejanje povezuje tvoj emotivni mozak i moždanu koru, omogućujući bolju svesnost tvojih emocija.

Otkrij tajnu da bi se emocionalno povezao

1957, mlad čovek stigao je u Nešvil. Mucao je, ali je svirao gitaru, i mogao je da peva bez mucanja.
Uskoro je dobio posao izvođača sa Mini Perl, komičarkom. Ona ga je ohrabrivala da priča na sceni. Odbio je, uplašen da bi se publika smejala na njegov govor.
Ona je odgovorila: „Neka se smeju. Zaboga, smejanje je retko i sigurna sam da se smeju sa tobom a ne tebi, Melvine.“
Pevač je razvio humor na račun njegovog mucanja. Publika se smejala. Njegova karijera je krenula.
„Počelo je da se priča po Nešvilu o mladom pevaču sa Floride koji je pisao pesme i pevao, ali jezivo mucao kad je pokušavao da priča. Sledeće što se desilo je da sam bio pozvan da budem na svakoj većoj televizijskoj emisiji u Americi“. Mel Tilis
Nemoj se plašiti da odaš tajnu. Žene dele tajne sa drugaricama da bi se emocionalno povezale. Ali nemoj kukati o svojim problemima. Umesto toga, pričaj samouvereno o tajni da pokažeš da si pretvorio slabost u snagu.

Veštine zabave

Zabava izražava emocije. Efektivni zabavljači se emocionalno povezuju sa svojom publikom.
Zabava povezuje emocije emotivnog mozga sa maštom moždane kore. Kad zabavljač izražava staru emociju na novi način, aplaudiramo.
Druge životinje imaju iste rituale parenja generacijama. Npr., paunicama nikad ne dosadi gledanje šepurenja pauna repnim perjem. Poput paunica, starije žene uživaju u 300 godina starim operama. Ali mlade žene žele samo novu muziku, modernu odeću, i najnovije glumce.
„Čovečanstvo je vrsta za pravljenje i korišćenje alata, ali ništa nas toliko ne odvaja od nižih životinja kao naš skoro komičan entuzijazam za novim stvarima.“ Nik Šulc, urednik TechCentralStation.com
Efektivni zabavljači imaju povezane mozgove. Da bi poboljšao povezanost mozga, razvij zabavljačke veštine.
Zabavni muškarci privlače žene. Kada izvođenje muškarca učini da se žena emocionalno poveže, njen emotivni mozak joj govori da je u dugoj vezi sa njim.
Žena sa povezanim mozgom odgovara „Želim dugu vezu sa ovim čovekom. Kupiću njegove CDove (ili gledati njegove filmove). Osećaću se kao da ga poznajem već godinama.“
Žena sa slabo povezanim mozgom će pokušati da ima fizičku vezu sa tim čovekom, iako joj moždana kora govori da se on nikad neće posvetiti toj vezi sa njom. U mozgu sa sukobom, starija regija pobeđuje.
Veštine zabave mogu naterati ženu da ignoriše muškarčeve mane. Npr., smisao za humor Vudi Alena privlači žene, iako je nizak, mršav i oženjen njegovom pastorkom. (Bar je porodičan čovek.)

Veštine zabave žene

Muški zabavljači, generalno imaju i muške i ženske fanove. Ženski zabavljači, sve do nedavno, imale su samo ženske fanove, i imale su manje fanova od muških zabavljača. Npr., lokalni balet klub ima manje fanova nego profesionalni košarkaški tim.
Muževne indivudue (generalno, ali ne uvek, muškarci) koriste veštine zabave da privuku seksualne partnere. Ženstvene individue (generalno, ali ne uvek, žene) koriste veštine zabave da zadrže partnera u dugoj vezi.
Npr., žena koja zasmejava muža svaki dan, i čini da ga srce boli kad peva uspavanke deci, ima muža koji je neće ostaviti.
Legendarni kralj Shahryar svako veče vodio je drugu ženu u krevet, i onda je svaku ubijao ujutru. Jedna žena se spasila pričajući priču bez kraja. Njega je to držalo budnim svaku noć, dok je ona pričala o Alibabi i četrdeset razbojnika, Sinbadu moreplovcu, i druge priče iz Hiljadu i jedne noći.

Istina i laž u umetnosti zabave

Veštine zabave povećavaju reproduktivni uspeh tako efektivno (npr., navedi ženu da ima seks sa muškarcem, i navedi muškarca da ostane sa ženom) da je seksualna selekcija na osnovu veština zabave navela naše pretke da razviju veću moždanu koru.
Umetnost i zabava su laži, iz ugla gledanja lažova. Npr., kad glumac koji igra Hamleta kaže da će ubiti svog očuha, on ne ugrožava njegov život. Slikar stvara sliku koja deluje stvarno, ali nije. Pesma nas tera da vidimo scene koje ne vidimo zaista. Romani i filmovi nas vode u svetove koje nikad nismo iskusili.
Ali umetnost i zabava su istinite, iz ugla gledanja publike. Efektivni umetnici i zabavljači prenose emocije koje „pogađaju u centar“ slušaoca ili gledaoca. Oni govore istinu ne o sebi, npr., ne želiš da znaš da se glumac plaši da zaboravi tekst, ili se nada da je filmski producent među publikom i da će mu ponuditi bolje plaćen posao; umesto toga utišavaju svoje emocije i povezuju se sa osećanjima publike.

Religija i evolucija

Umetnost, zabava, religija, i reproduktivni uspeh su ispreplitani. Religiozni muškarci i žene pevaju u crkvi ili sinagogi, dramatično recituju priče iz Biblije, igraju u ritualima, itd. Većina društava ohrabruju religiozne muškarce, npr. rabine, da se ožene i imaju veliku porodicu. Muškarci preferiraju da ožene religiozne žene, jer je veća verovatnoća da će biti seksualno verne.
Seksualni prioritet naših predaka za partnere sa emotivnim veštinama su ih verovatno navele da razviju mozak sposoban za duhovnu misao, npr., evolucija je omogućila da ljudi da razmišljaju duhovno, i obrnuto, duhovno razmišljanje je navelo evoluciju čoveka.

Konzumerizam kao nazadrživa seksualna selekcija

Za naše pretke, zabava je bila „uradi sam“. Večera je bila ubijanje i pečenje životinje. Posle večere, svirali su, igrali, ili pričali priče o svojim herojima.
„Sad razmislite šta se dešava u modernom udvaranju. Izvodimo naše partnere u restorane gde plaćamo profesionalne kuvare da im kuvaju odličnu hranu, ili u klubove gde profesionalni muzičari uzbuđuju njihov sluh, ili na filmove gde ih profesionalni glumci zabavljaju svojim avanturama. Kuvari, muzičari, i glumci nemaju seks sa našim partnerima. Oni su samo plaćeni. Mi dobijamo seks ako sastanak dobro prođe. Naravno, još uvek moramo da pričamo u modernom udvaranju, i još uvek moramo da izgledamo dovoljno dobro. Ali ekonomija tržišta prebacuje dosta truda oko udvaranja sa nas na profesionalce. Da bi platili profesionalce, moramo da zaradimo pare, što znači nalaženje posla. Što je bolje naše obrazovanje, bolji je i posao, što više para zaradimo, bolje udvaranje možemo da priuštimo. Konzumerizam menja obrasce udvaranja naših predaka.“ Džefri Miler, Um udvaranja (2000)
„Na sceni, vodim ljubav sa 25000 ljudi, a onda idem kući sama.“ Dženis Džoplin
Konzumerizam usijava veze našeg mozga. Kola, tržni centri, televizija, i poze Playboy zečica pogađaju ove nervne veze.Slične teme


Tagovi:
 

TagoviVaše ispovesti

Poslao:
Miroslav - Beograd (46)
"Tražio sam poznanstva sa ženama srednjih godina. Želeo sam ženu za brak i sada sam na dobrom putu da sa voljenom osobom (koju sam preko ovog servisa upoznao) to i ostvarim... Hvala Vam na svemu"

Čitaj dalje...

sve ljubavne priče

Najpopularniji oglasi

Sole (26)
Beograd  *

Maka-ns (30)
Novi Sad  *

malamaza (20)
Kragujevac  *

Plamena (30)
Niš  *

Wanja (33)
Subotica  *

Ljubav i Seks