Pretraga oglasa

Tražim: 

Seksualno opredeljenje:

Starost:
od:    do:

Zemlja:


Grad:


Korisničko ime:


Najnoviji članovi

Jack (38)
Beograd  *

Jovan C. (28)
Niš  *

Cone (18)
Zrenjanin  *

Rogi (27)
Čačak  *

Tajna (38)
Beograd  *

Lični kontakti

Kako flertovati

Flertovanje je, u osnovi, razigrano pokazivanje da te je neko privukao na romantičan način. Ako si spreman/na da flertuješ sa nekim, sigurno si već shvatio/la da te ta osoba seksualno privlači, i da ti se sviđa! Može se činiti da je flertovanje stresno, ali ne boj se- normalno je da si nervozan/na u blizini nekog ko ti se stvarno sviđa, i postoje načini da se osećaš samouvereno i budeš uspešan/na u flertovanju. Bez obzira da li flertuješ sms-om, online ili uživo, važno je da održiš balans između otkrivanja svojih osećanja i intrigiranja osobe koja ti se sviđa. Ako želiš da znaš kako flertovati i značila bi ti pomoć da nekog upoznaš, ovaj članak će ti dati neke uopštene savete.

Flertovanje SMS-om ili preko chat-a


1 Opušten pristup. Nemoj dopustiti da budeš toliko nervozan/na da zaboraviš osnovne veštine razgovora. Umesto toga, pokušaj da ostaneš smiren/na i započneš konverzaciju neobavezno. Ako nikad nisi ćaskao/la sa osobom online, možeš naći izgovor za pričanje sa njom/njim, npr. pitanje u vezi sa domaćim ili pričanje o sportskim timovima koje oboje volite. Ako pišeš osobi po prvi put, postaraj se da zna ko si i da je ne isprepadaš. Evo nekih načina da počneš konverzaciju sms-om ili chat-om:
„Hej, kako si, šta ima?“
„Jesi čuo/čula, video/videla ...“
„Kako ti ide ove nedelje?“

2 Ne pričaj o sebi suviše. Većini ljudi je najzgodnije da pričaju o sebi jer je to tema koju dobro poznaju. Umesto da odabereš lakši način i pričaš o sebi u nedogled, navedi drugu osobu da priča o sebi. Ipak, možeš i trebalo bi tu i tamo da spomeneš neke činjenice o sebi da bi pomogao/la da ti postavi povratno pitanje. Ključ je u tome da joj/mu ostaviš prostora da sama/sam „nameće“ teme koje je/ga interesuju.
•   Taktika zapravo ispunjava dve svrhe: Ne samo da konverzacija teče, nego ti dozvoljava da saznaš nešto više o svojoj simpatiji.
•   Ne moraš da znaš suviše o svojoj simpatiji za ovaj korak. Ako je/ga još ne poznaješ dobro, možeš pitati:
„Kako ti je protekao dan?“
„Šta radiš u slobodno vreme?“
•   Ako ni malo ne poznaješ osobu, fokusiraj se na hobi za koji znaš od ranije. Na primer, možda on baš voli košarku, ili znaš da ona voli da čita. „Jesi gledao utakmicu sinoć?“ ili „Jesi li čitala neku dobru knjigu skoro?“ bi bilo super za početak.

3. Oseti kad treba da tražiš više informacija.  Možeš da održiš diskusiju živom i interesantnom bez da zadireš suviše u privatne teme. Na primer, odlična ideja je da pitaš svoju simpatiju šta tačno voli u nekim sportovima; detaljno ispitivanje o porodičnim odnosima ili bliskim prijateljstvima bi bilo previše i prebrzo. To možeš raditi šaljivo flertujući koje se ne čini suviše ozbiljnim, ili kao da ispituješ osobu. Evo nekih načina kako da je/ga ispitaš flertujući:
„Planiraš li da provedeš celu noć online ili imaš uzbudljivije planove za večeras?“
„Planiraš li da „isprašiš“ nekoga u večerašnjoj igrici?“
„Primetio/la sam slatku macu na tvojoj profil slici. Provodiš li najviše vremena sa njom?“

4. Ne čekaj dugo da joj/mu udeliš kompliment. Nemoj da se uplašiš i preskočiš ovaj korak- deluje teško, ali je vrlo važno. Kompliment govori da si potencijalno zainteresovan/a za sastanak, i udaljava te od prijateljske zone. Ako preskočiš ovaj korak i jednostavno nastaviš konverzaciju na prijateljskom nivou, sledeći put će možda biti kasno. Evo nekih uopštenih komplimenata koje možeš da koristiš:
•   Ako svoju simpatiju još uvek ne poznaješ dobro, ali radiš na tome, upotrebi kompliment u tu svrhu. Reci nešto poput „Tako je lako pričati sa tobom“ ili „prosto ne mogu da poverujem da sam upoznao/la nekog interesantnog kao tebe“
•   Pokušaj da „udeneš“ kompliment u konverzaciju. Na primer, ako ti simpatija priča kako je imala loš dan, možeš reći nešto poput „Mrzim kad je neko tako lep tužan. Šta mogu da učinim da pomognem?“

5. Budi odvažan/na. Ako ti se ništa od predloga iznad ne dopada, idi na „sve ili ništa“ i udeli svojoj simpatiji direktan kompliment. Pokušaj ove opcije, koristeći pridev koji je/ga najbolje opisuje ili zameni nekim svojim: „Nadam se da znaš da si predivna/lepa/neverovatna/moja omiljena osoba za pričanje itd.“
„Izvini ako je ovo suviše rano, ali moram da ti kažem da si neverovatna/prelepa itd.“

6. Ne odaj se previše. Izbegavaj komplimente koji iskazuju osećanja prerano. Kad ostaviš osobu pomalo nesigurnu u tvoja osećanja, može te učiniti poželjnijim i dati dozu misterije. Nije poenta da se osoba pita da li ti se uopšte sviđa, već koliko ti se sviđa. Ako otvoreno kažeš „Zaljubio/la sam se u tebe“ ili „Uvek sam smatrao/la da si tako zgodna/an“, kvariš misteriju. Umesto toga, možeš joj/mu poslati poruku tipa „Baš si bila slatka/ak u onom novom džemperu danas“ ili neki drugi komentar koji je fin i flertujući a da ne otkrije previše.

7. Privuci simpatiju da jednako učestvuje. Iako flertovanje treba da pokaže osobi da ti se sviđa, ne treba da ostaviš utisak kao da radiš „sav posao“. Umesto toga, treba da laskaš dovoljno da osoba zna da si zainteresovan/a, ali da se pita koliko ti je stalo. Da bi postigao/la ovo, pokušaj da formulišeš komplimente objektivno umesto subjektivno. Evo nekih primera objektivnih/subjektivnih komplimenata.
•   „Jako mi se sviđaju tvoje oči, tako su lepe“. Površno, ovaj kompliment se čini u redu, i verovatno će biti cenjen. Ipak, česta greška u komplimentima je konstantno ponavljanje „sviđa mi se/volim...“. Oni govore osobi da je uspela da osvoji tvoje srce. Ovo je odlično ako ste već uspostavili solidan odnos, ali pre toga mogu da te učine „previše lakim/om“.
•   „Imaš divne oči, stvarno su lepe“. Iako tehnički obe rečenice govore da ti se sviđaju njene/njegove oči, ova je više zapažanje nego lično mišljenje. To nagoveštava da ti se osoba sviđa, ali ne potvrđuje potpuno. Na taj način, osoba će istovremeno biti polaskana i zaintrigirana koliko ti se sviđa.

8. Zadirkuj nežno. Pošto ne možeš da koristiš govor tela preko teksta ili chat-a, moraćeš da se osloniš na reči da održiš amosferu lakom i zabavnom. Osloni se na interne šale (sa događaja kome ste oboje prisustvovali), sarkazam („Da, ma SIGURNO izgledaš kao gremlin ujutru ;)“ ) i preuveličavanje („Sigurno si milion puta bolja/bolji u ovome od mene“).
•   Neka bude jasno da se šališ. Mana komunikacije kroz tekst je što ne možeš uvek „čitati“ emocije iza reči. Ako ćeš da flertuješ sa nekim zadirkujući ga, pobrini se da zna da se šališ. Možeš da koristiš smajlije koji namiguju, velika slova ili uzvičnike. Samo nemoj da preteraš sa emoticon-ima jer će početi da deluje otrcano.
•   Ako si već poslao/la nešto što može protumačiti pogrešno, objasni značenje. Odmah naglasi da je šala da se „izvadiš“.

9. Uvek ostavi simpatiju tako da želi još. Koliko god da želiš da se dopisuješ sa ovom osobom zauvek, bolje je da se povučeš pre nego što konverzacija zamre (na šta su sve konverzacije osuđene u jednom momentu). Najbolji način da izbegneš pauzu u razgovoru je da se povučeš pre nego što nastane. Završavajući konverzaciju na dobar način će naterati tvoju simpatiju da jedva čeka da opet chatujete.
•   Napravi uvod za sledeći razgovor pre nego što odeš. Napiši nešto poput „Hej, onda se „vidimo“ ovde sutra?“ ili „Vidimo se ovde uskoro“.
•   Ako chatujete, naglasi da si uživao/la u konverzaciji malo pre nego što odeš. Ne mora biti komplikovano, jednostavno- „Ovo je bilo strava“ ili „Bilo mi je jako lepo pričati sa tobom“ je sasvim dovoljno. Ako pišeš SMS, možeš biti još opušteniji/a.
•   Pazi da ne preteraš sa komplimentima. Imaće mnogo manje značaja ako ih udeljuješ za svaku pozitivnu osobinu tvoje simpatije. Umesto toga, čuvaj ih za značajne stvari bitne toj osobi, npr. veštinu na koju je ponosna/an.

10. Ne shvataj to suviše ozbiljno. Imaj na umu da flertovanje treba da bude zabavno, i pokušaj da ne budeš skrhan/a ako napori nisu uspešni- neće svaka interakcija biti čista desetka. Ostani pozitivan/na i pokušaj sa nekim drugim. Kao i sve ostalo, i flertovanje se poboljšava vežbanjem. Flertovanje takođe ne mora da se završi nečim konkretnim; ne završava se svaki flert sastankom. Ponekad možeš da flertuješ samo iz zabave, umesto da se nadaš da će te odvesti negde.
•   Flertovanje ti može pomoći da upoznaš nove ljude, da se osetiš ležernije, i da naučiš kako da se uklapaš sa ljudima. Ne moraš da pritiskaš sebe da mora da znači nešto ili da bude savršeno.

Flertovanje uživo


1. Kontakt očima. To je najbolja i najlakša stvar koju možeš da uradiš da započneš flertovanje. Možeš gledati duboko u oči osobe ali takođe da povremeno skrećeš pogled da situacija ne bi postala suviše napeta. Koristi to na sledeće načine:
•   Pusti da te „uhvati“ dok gledaš. Nemoj piljiti, ali „bacaj“ male poglede. Nastavi to da radiš dok te ne „uhvati“. Zadrži pogled na sekund, nasmeši se i skreni pogled.
•   Gledaj je/ga u oči kad pričaš, posebno u značajnim momentima konverzacije (npr. kad daješ kompliment).
•   Namigni ili podigni obrvu. Izlizano je, ali funkcioniše ako se koristi umereno. Uradi to dok je/ga posmatraš sa druge strane sobe, ili ako pričaš u društvu- dok joj/mu govoriš nešto značajno.
•   Ako si devojka- pogledaj momka tako što ćeš lagano spustiti pogled i ponovo ga pogledati kroz spuštene trepavice.

2. Smej se. Verovatno ćeš se automatski smejati kad pričaš sa nekim ko ti se sviđa, ali možeš to da iskoristiš i pre nego što uopšte počnete da pričate. Možeš čak da joj/mu se nasmeješ kad prolaziš pored nje/njega hodnikom, ili od preko puta sobe. Ne moraš da razvučeš osmeh od uva do uva, samo blagi osmeh će uraditi trik. Pokušaj ove varijacije:
•   Nasmej se polako. Ako gledaš u nekoga a ne pričas sa njim, pokušaj da polako razvučeš osmeh preko lica umesto da se ceriš. Lagani, opušteni osmesi su seksi.
•   Smej se kad gledaš u oči. Ako vam se pogledi iznenada ukrste, „ubaci“ osmeh radi dodatnog utiska. (Ako je osmeh iskren, osoba će ga prepoznati bez da ti gleda u usne- oči će ti se takođe smejati).
•   Pokušaj da se smeješ očima, ne samo usnama. Neka ti se celo lice ozari kad se smeješ.

3. Počni da pričaš. Predstavi se, ili zadrži misterioznost (kako želiš). Ako već ne znaš osobu sa kojom flertuješ, predstavljanje (ili ne) može biti sjajan početak. Izbegavaj otrcane fraze za muvanje. Jednostavno „ćao“ propraćeno uvodom ili jednostavnim pitanjem je mnogo efektivnije i manje usiljeno.
•   Ako simpatija ne zna tvoje ime, a prirodno si društvena osoba, predstavi se u jednom momentu. Može da bude jednostavno poput „Ćao, ja sam... A ti si...?“. Potrudi se da zapamtiš njeno/njegovo ime. Da ga zapamtiš, ponovi ga nakon što ga ona/on izgovori. (kao npr. „Milica. Sviđa mi se to ime.“)
•   Ili, ako želiš da deluješ kao izazov, neka tvoj identitet bude misterija neko vreme. Ako zaista bude želela/želeo da zna, pitaće te.

4. Započni razgovor. Bez obzira da li poznaješ osobu ili ne, konverzacija je najbolji način da flertovanje napreduje. Osoba sa kojom flertuješ će biti impresionirana tvojom smelošću i samouverenošću. Evo par smernica:
•   Pričaj sa nekim koga ne poznaješ.  Verovatno najbolji način da započneš konverzaciju je sa opažanjem koje se završava pitanjem: „Ne mogu da verujem koliko kiše je palo ove nedelje“ ili „Ovo mesto je prepuno, zar ne?“. Nije toliko važno šta kažeš- jednostavno pozivaš osobu da razgovara sa tobom.
•   Nađi zajedničku temu sa nekim koga poznaješ. Ako si već upoznao osobu, započni razgovor na osnovu zajedničkog iskustva ili interesovanja. Na primer, možeš pričati o kursu koji zajedno pohađate ili prevozu koji „hvatate“ kad idete na posao. Ponovo, sama tema nije toliko bitna- ono što je važno je da je/ga pozivaš da komunicira sa tobom.
•   Proceni odgovor. Ako osoba odgovara ljubazno, nastavi konverzaciju. Ako ne odgovara ili se čini preokupirano ili nezainteresovano, verovatno nije zainteresovana za flert sa tobom.

5. Održi kontakt „lakim“. Ne spomiji ništa suviše lično dok razgovaraš. Pričaj o okruženju, o emisiji koju si upravo gledao/la, itd. Lične informacije (kao religija, novac, veze, obrazovanje itd.) ne mešaj u to, osim ukoliko osoba uživa u intelektualnim debatama bez da se „upali“. Uopšteno, najbolje je izbegavati sporne teme važne oboma (kao npr. tvoja ili njena/njegova religija) i radije diskutovati o temama koje vam nisu lične.
•   Lakše je flertovati kada pričaš o zabavnijim i lakim temama, kao npr. o ljubimcima, omiljenim programima ili sportovima. To ne znači da moraš sebe da praviš glupim/om da bi flertovao/la, ali znači da treba da se opustiš i izbegavaš duboke teme na neko vreme.
•   Budi razigran/a. Biti razigran znači ne shvatati sebe suviše ozbiljno, biti luckast, vragolasto se nabacivati, ili pričati o nečemu pomalo neočekivanom. Takođe znači da ne vršiš pritisak na tok konverzacije.

6. Koristi govor tela da izraziš svoje namere. Neverbalni gestovi mogu reći mnogo više kako se osećaš, nego ono što izgovaraš, pa se potrudi da tako pokažeš šta osećaš. Pokušaj sledeće:
•   Drži stav „otvorenim“. Ne prekrštaj ruke i noge, pošto su to uopšteni znaci da želiš da se udaljiš od osobe.
•   Okreni telo ka osobi. Stoj ili sedi licem okrenut/a ka osobi sa kojom flertuješ. Okreni torzo ka njoj/njemu, ili usmeri stopala u tom pravcu.
•   Razbij „dodirnu barijeru“. Povremeno iniciraj fizički kontakt dodirujući je/ga po ruci dok pričaš ili se „slučajno“ priđi preblizu i „očeši se“.
•   Igraj se kosom (važi za devojke). Igranje kosom je obično znak nervoze, što je dobra stvar ako ti se sviđa osoba- skoro da želiš da zna da si nervozan/na, jer to znači da si zainteresovan/a. Da svesno komuniciraš na ovaj način, polako uvrći pramen kose oko prsta dok pričaš.


7. Razbij „dodirnu barijeru“. Prvih par puta kad dodiruješ simpatiju, budi pažljiv/a da je/ga ne „zarobiš“. U zavisnosti od zone, kontakt bi trebalo da je dovoljno dug da nije slučajan, ali ne duži. Izbegavaj da grabiš ruku, i umesto toga isprobaj gestove kao skidanje imaginarne trunke sa njene/njegove ruke ili „slučajnog“ dodirivanja stopala ili kolena.
•   Sva ova dodirivanja mogu biti odbijena bez ponižavanja ili uvrede, pa ako tvoja simpatija nije spremna na takvu vrstu kontakta, ne teraš je/ga da te odbije potpuno. 

8. Udeli joj/mu kompliment na početu konverzacije. Može se činiti prebrzo, ali staviti joj/mu do znanja da si zainteresovan/a za sastanak pre nego što započnete prijateljstvo je najlakši način da izbegneš prijateljsku zonu. Budi samouveren/a i ne dozvoli da propustiš priliku- nikad ne znaš kada ćeš dobiti sledeću. Evo nekih tehnika za isprobati:
•   Održi kontakt očima dok daješ komplimente. Skretanje pogleda iznenada može da te učini neiskrenim/om.
•   Malo stišaj ton glasa. Davanje komplimenta tišim tonom nego kad normalno govoriš čini ga intimnijim i više seksi. Plus još može naterati osobu da priđe bliže da te čuje.
•   Iskoristi druga interesovanja simpatije kao svoju prednost. Ako znaš da se osoba zabavlja ili interesuje za nekog drugog, možeš to iskoristiti kao prednost u tvom komplimentu.
•   Pokušaj da „provučeš“ kompliment kroz konverzaciju. Na primer, ako devojka koja ti se sviđa priča kako je imala užasan dan, možeš reći nešto poput: „Ne volim kad je neko tako lep poput tebe tužan. Šta mogu da učinim da pomognem?“
•   Budi pažljiv/a oko komplimenata na izgled. Devojci se može svideti ako primetiš njene oči, ali možeš biti etiketiran kao jeziv ako joj pohvališ telo prerano. Igraj sigurno i drži se ovih karakteristika:
-   Oči
-   Osmeh
-   Usne
-   Kosa
-   Ruke

9. Održi vaše interakcije slatkim i kratkim. Zapamti da je ključ stvaranja potražnje oskudno snabdevanje, pa pokušaj da ograničiš interakcije sa simpatijom. Nemoj da pričaš sa njom/njim baš svaki dan. Učini ga posebnim događajem i sačuvaj ga za 2-3 puta nedeljno.
•   Ne dozvoli da se konverzacije odugovlače na više od 5-10 minuta. Što su duže, veće su šanse da dođe do neugodne tišine.
•   Dozvoli da ti osoba sama priđe. Nakon što si uložio/la trud u započinjanje konverzacije i upalio/la varnicu, povuci se malo i vidi da li će te ona/on potražiti. Ovo može biti dobar način da odmeriš interesovanje, a takođe da probudiš iščekivanje.

10. Napravi dogovor. Ako ti je flertovanje za sad uspešno, i želiš bolje da upoznaš osobu, vreme je da proceniš da li to može biti sastanak. Evo par pristupa:
•   Pitaj osobu ima li nekih planova uskoro. Na primer, možeš reći: „Imaš li nešto u planu za subotu uveče?“ Pokušaj da pitanje bude otvorenog tipa umesto onog koje traži isključivo odgovor „da“ ili „ne“- dobićeš više informacija na taj način. Nemoj pitati šta radi večeras ili sutra. Pokušaj da zakažeš sastanak za par dana da ne bi ispao/la suviše očajan/na.
•   Predloži poseban događaj, i pitaj da li bi volela/o da dođe. Ovo je najbolji pristup ako pokušavaš da organizuješ grupni sastanak. Možeš da kažeš nešto poput: „Gomila nas ide da gleda film u petak, i jako bih voleo/la da nam se pridružiš.
•   Budi iskren/a. Ako se osećaš izuzetno samouvereno, istupi bez pretvaranja. Na primer, možeš reći nešto kao: „Voleo/la bih da te izvedem na sastanak. Kada si slobodna/an?“Slične teme


Tagovi:
 

TagoviVaše ispovesti

Poslao:
Miroslav - Beograd (46)
"Tražio sam poznanstva sa ženama srednjih godina. Želeo sam ženu za brak i sada sam na dobrom putu da sa voljenom osobom (koju sam preko ovog servisa upoznao) to i ostvarim... Hvala Vam na svemu"

Čitaj dalje...

sve ljubavne priče

Najpopularniji oglasi

Sole (26)
Beograd  *

Maka-ns (30)
Novi Sad  *

malamaza (20)
Kragujevac  *

Plamena (30)
Niš  *

Wanja (33)
Subotica  *

Ljubav i Seks