Pretraga oglasa

Tražim: 

Seksualno opredeljenje:

Starost:
od:    do:

Zemlja:


Grad:


Korisničko ime:


Najnoviji članovi

Dionisije777 (45)
NYC-Beograd  *

Vuki91 (33)
Beograd  *

zeka_ns (47)
Novi Sad  *

Nenna (38)
Loznica  *

Znamdaupoznam (50)
Niš  *

Lični kontakti

Sadomazohizam u Srbiji

Kao što u mnogim stvarima po pitanju seksa ne zaostajemo za savremenim svetom, tako ni u pogledu doživljavanja zadovoljstva ove vrste nismo u svetskom zapećku. Naime, kako otvaranje prema svetu donosi brojne napretke u raznim selsualnim pravcima, tako i u pogledu sadomazohizma ne zaostajemo za razvijenim svetom. Pre nastavka prikazivanja situacije po ovom pitanju u našoj zemlji, probaćemo da damo neke teorijske osnove za razmatranje pojave zvane sadomazohizam.

Trenutno važeći naziv u svetskim okvirima BDSM (Bondage and Discipline, Sadism and Masochism – Ropstvo i disciplina, Sadizam i mazohizam), se objašnjava kao davanje i/ili primanje zadovoljstva – najčešće seksualnog, uz pomoć takvih postupaka koji dovode do davanja odnosno primanja fizičke boli ili ponižavanja. U principu, uživaoci ovakvih postupaka traže u njima seksualno zadovoljenje, ali veoma često traže i druge oblike zadovoljenja seksualnog nagona. Dok termini sadista i mazohista precizno određuju ko voli da zadaje bol a ko voli da prima isti, često se uloge zamenjuju, odnosno imamo osobe koje vole i da zadaju i da primaju bol. Na kraju ovog dela treba naglasiti da zadavanje bola drugom partneru kod ovih osoba nikako ne treba pomešati sa seksualnim nasiljem.

U nastavku još malo teorije kojom ćemo potkrepiti različite nivoe kako sadizma tako i mazohizma, odnosno probaćemo da ih klasifikujemo.
   
KLASIFIKACIJA MAZOHIZMA

I Klasa seksualnih mazohista
   Ovoj klasi pripadaju oni koji su uznemiravani od strane sopstvenih mazohističkih fantazija, i oni mogu da budu pretežno sadisti sa minimalnim mazohističkim porivima ili ne sadističke osobe sa minimalnim mazohističkim prohtevima.

II Klasa seksualnih mazohista
   Kod ove grupe osobe imaju približno jednake sadističke i mazohističke želje, one vole da prime bol ali takođe vole da dominiraju nad partnerom, odnosno da mu nanose bol s vremena na vreme. One su takođe u stanju da dožive orgazam i u odsustvu fizičke boli i ponižavanja.

III Klasa seksualnih mazohista
   Ove osobe su pretežno mazohisti sa minimalnim ili nikakvim sadističkim tendencijama. One preferiraju bol i ponižavanja u cilju doživljaja vrhunca, ali su sposobni za ostvarivanje normalne romantične veze, i sposobni su da dožive  normalan orgazam koji ne uključuje bol i ponižavanje.

IV Klasa seksualnih mazohista
   Ovde je reč uglavnom o osobama koje su mazohisti, oni nemogu da formiraju normalnu romantičnu vezu sa drugim ljudima, i ne mogu da dožive seksualni orgazam koji isključuje primanje bola ili ponižavanja. Zadovoljavajući orgazam je nemoguć, ukoliko za njegovo postizanje nisu prethodno bili uključeni bol i ponižavanje.


KLASIFIKACIJA SADIZMA

I Klasa seksualnih Sadista
   Kao i kod prve grupe mazohista, tako i kod ove grupe je karakterisično da njeni predstavnici imaju samo fantazije na ove teme, ali da ne idu dalje u  njihova ostvarivanja.

II Klasa seksualnih Sadista
   Pripadnici ove grupacije mogu da deluju u cilju zadovoljenja sopstvenih sadističkih nagona, naravno uz pristanak svoga seksualnog partnera ( koji može da bude i latentni mazohista) koji voljno trpi bol i poniženje od svoga partnera. Ove prve dve grupe odnosno klase sadista, mogu se grupisati u posebnu grupu tzv. Leptosadista, a sam takav poremećaj, ako možemo da ga nazovemo, nazivamo Leptosadizam.

III Klasa seksualnih Sadista
   To su pojedinci koji u nekim slučajevima pokušavaju da ostvare svoje sadističke porive, ali bez saglasnosti svojih potencijalnih žrtava i oni ih ne povređuju, odnosno  ne ubijaju. Ova grupacija se blisko povezuje sa agresivnijim oblicima ispoljavanja seksualnosti, odnosno sadistički tip silovanja.

IV Klasa seksualnih Sadista
   U ovu grupaciju se ubrajaju osobe koje svoje sadističke porive zadovoljavaju na osobama koje neprihvataju takav odnos, koje zbog toga nazivamo njihovim žrtvama, dok agresivci ne prezaju ni od povređivanja sopstvenih žrtava, pa čak ni od njihovog ubistva. U literaturi sve 4 kategorije koje ovde pominjemo  se jednako tretiraju bez obzira da li je reč o osobama koje samo sprovode sopstvene porive u  početnim nivoima ili osobama koji su klasični silovatelji, svi se zajedno tretiraju kao sadisti.

Inače nazivi za ove dve pojave seksualne devijacije, potiču od dva poznata svetska pisca, francuskog Markiza de Sada i ukrajinskog Nemca Leopolda fon Zaher-Mazoha. Njih dvojica su kroz sopstvanu literaturu upoznali svet sa ovim fenomenima i kao takvi opravdano dali svoja imena u cilju razvoja nauke.
   
Na kraju ovde je obrađena teorijom samo jedna sfera u okviru koje se ispoljavaju ovakvi seksualni fenomeni, međutim ovakvi porivi se ispoljavaju i u mnogim drugim sferama ljudskog života povezanih sa socijalnim aktivnostima, tako da jedan od najizraženijih odnosa kod nas koje bi mogli da svrstamo u sadomazohizam, jeste sve veći broj žena u Srbiji koje se žale na nasilje u porodici odnosno na nasilje koje trpe od strane svojih muževa, zbog čega se po Srbiji otvorio veliki broj sigurnih kuća za takve žene, ali na kraju najveći broj istih tih žena se vraća svojim nasilnim muževima. Zaključak donesite sami.Slične teme


Tagovi:
 

TagoviVaše ispovesti

Poslao:
Miroslav - Beograd (46)
"Tražio sam poznanstva sa ženama srednjih godina. Želeo sam ženu za brak i sada sam na dobrom putu da sa voljenom osobom (koju sam preko ovog servisa upoznao) to i ostvarim... Hvala Vam na svemu"

Čitaj dalje...

sve ljubavne priče

Najpopularniji oglasi

Sole (26)
Beograd  *

Maka-ns (30)
Novi Sad  *

malamaza (20)
Kragujevac  *

Plamena (30)
Niš  *

Wanja (33)
Subotica  *

Ljubav i Seks