Pretraga oglasa

Tražim: 

Seksualno opredeljenje:

Starost:
od:    do:

Zemlja:


Grad:


Korisničko ime:


Najnoviji članovi

Cone (18)
Zrenjanin  *

Rogi (27)
Čačak  *

Tajna (38)
Beograd  *

rudi (30)
Apatin  *

milan (61)
Beograd  *

Lični kontakti

Lični kontakti

Da li su bolji lični kontakti putem upoznavanja preko interneta ili oči u oči, uživo? Da li su trauma, stid ili strah od odbijanja dali značajnu prednost online upoznavanjima? Šta na to kažu najnovija iskustva?   
U današnje vreme online upoznavanja prednjače nad klasičnim vidovima upoznavanja kao što su naprimer, upoznavanja u nićnom klubu, parku ili običnoj šetnji. Razlog tome može da se traži u strahu od prilaska jednih drugima ili u nečemu sličnom, međutim jedna činjenica dominira da vlasnici profila na društvenim mrežama imaju daleko više poznanstava, tj. prijatelja nego u stvarnom životu. Dobra stara romantična pisma zamenjuju se elektronskim oblicima istih, a  dobro staro ispijanje kafica sa prijateljicama se zamenjuje četovanjem preko istih društvenih mreža. Da li mi to želileli da prihvatimo ili ne, ali upoznavanje peko interneta, i nakon toga sklapanja nekih prisnijih veza, su sve veća realnost u današnje vreme.

Interesantan je podatak da su osobe koje su pribegle ovom vidu upoznavanja i , da tako kažemo, online održavanju tako uspostavljenih veza, u velikom broju završile ispred matičara. Kod nekih individua ovaj vid upoznavanja je pomogao kod lakšeg prevazilaženja sopstvene stidljivosti i pokazivanju svojih pravih kvaliteta, dok kod drugih preovladava stav da ovakav vid traženja partnera predstavlja, svojevrsni, beg iz realnosti i pokušaj traženja nekakvog idealnog partnera, koja zapravo odudara od one sa kojom upravo ima online komunikaciju.

Prednosti kod ličnih kontakata posredstvom interneta svakako da postoje I u nastavku ćemo pokušati da ih prikažemo. Dakle, ono zaista pomaže kod stidljivih osoba kod lakšeg uspostavljanja kontakata sa drugim osobama, koje bi im u realnom životu možda ulivale određenu  dozu straha. Kod nekih se pojavljuje problem kod uspotavljanja zdravog, opuštenog, ležernog načina razgovora. Razlog tome je manjak vere u sebe, zbog koje u pojedinim trenucima možda nešto kažu ii urade što drugima može da bude na neki način smešno. Da budemo još precizniji, oni veruju da je tako, što ih kasnije blokira da ostvare neko dublje priujateljstvo, a kasnije  i ljubavnu vezu
 
Zbog svega toga, ovaj vid upoznavanja donekle može da bude rešenje. U ovom slučaju nemate ograničenje u onome što želite da kažete i mislite. Moći ćete da ispoljite svoju duhovitost, i vaš vispren šarm, a kada dođe do upoznavanja oči u oči, druga osoba će videti da kod vas postoji mala doza nervoze, a da nije u pitanju nespretna ili manje vredna osoba. I na kraju, što se spoljašnjeg izgleda tiče, druga strana ako vas zavoli, zavoleće vas zbog svojih unutrašnjih kvaliteta, a ne zbog vašeg izgleda, tako da samo napred.

E sad da kažemo malo i o lošim stranama ličnih kontakata upoznavanjem preko interneta. I dok  imamo ljude koji ovaj vid upoznavanja koriste u pronalaženju svojih životnih saputnika, drugi tako nešto u širokom luku izbegavaju. Da budemo precizniji, veliki broj ovih ljudi komunicira putem interneta ali samo sa ljudima koje već poznaju, međutim što se upoznavanja osoba preko interneta, koje prethodno nikada nisu ni videle, oni sa prezirom odbacuju.

Mada su mnogo bitniji unutrašnji kvaliteti neke osobe, fizički izgled igra značajnu ulogu. Vi ste upoznali intelektualne kvalitete druge osobe? Međutim možete da dođete do saznanja da između vas ne postoji privlačnost. Od pogleda tuđih očiju teško može da vas podiđu žmarci od kamere koju koristite , ne možete da osetite da li pokret suprotne osobe može izazvati u vama onu prijatnu jezu.
Kao najveći nedostatak ovog vida komuniciranja jeste, verodostojnot suprotne osobe, jer uvek postoji mogućnost da suprotna osoba laže u pogledu svojih godina, bračnog stanja I ostalog što bi mogao predstavljati problem u daljoj vezi. Jer uvek postoji mogućnost da se zaljubite u ženu koja ima dete vaših godina, ili da kojim slučajem vaša ćerka ugovara sastanak sa pedofilom verujući da je pronašla nekog svojih godina.

Treba to imati u vidu I postaviti pitanje koliko je sigurno zaljubiti se u osobu koja može pribeći ovakvim (ne)razumnim neistinama. Ukoliko dođete do saznanja da ste pogrešili, treba imati u vidu I koliko vremena treba da se rana na srcu zaceli a da ne ostane nikakav ožiljak. Savet: Budite izuzetno oprezni ukoliko ulazite u veze ovakvog tipa. Srećno.dobro kod neta mi je sto mogu da ostanem anonimna i sto mogu lako da otkacim nekog ko mi zasmeta i da tu nema slomljenih srdaca ali lose mi je sto ne mogu dobro da procenim osobu dok kontakt uzivo otkriva mnogo vise


Slične teme


Tagovi:
 

TagoviVaše ispovesti

Poslao:
Miroslav - Beograd (46)
"Tražio sam poznanstva sa ženama srednjih godina. Želeo sam ženu za brak i sada sam na dobrom putu da sa voljenom osobom (koju sam preko ovog servisa upoznao) to i ostvarim... Hvala Vam na svemu"

Čitaj dalje...

sve ljubavne priče

Najpopularniji oglasi

Sole (26)
Beograd  *

Maka-ns (30)
Novi Sad  *

malamaza (20)
Kragujevac  *

Plamena (30)
Niš  *

Wanja (33)
Subotica  *

Ljubav i Seks