Pretraga oglasa

Tražim: 

Seksualno opredeljenje:

Starost:
od:    do:

Zemlja:


Grad:


Korisničko ime:


Najnoviji članovi

Jack (38)
Beograd  *

Jovan C. (28)
Niš  *

Cone (18)
Zrenjanin  *

Rogi (27)
Čačak  *

Tajna (38)
Beograd  *

Lični kontakti

Upoznavanje roditelja svoje devojke

Da li si ikad bio u situaciji nervnog rastrojstva zbog upoznavanja roditelja tvoje devojke po prvi put? Plašiš se kakav ćeš utisak ostaviti? Iako očekivanja roditelja vezano za momka njihove ćerke variraju zavisno od domaćinstva i kulture, prateći ove instrukcije ćeš bar pokazati koliko se trudiš i povećati tvoje šanse da budeš pozvan na večeru.


1. Uradi svoj „domaći“ unapred. Svaka devojka je drugačija, pa su i njeni roditelji drugačiji, sa jedinstvenim očekivanjima. Sve preporuke koje slede mogu ti se obiti o glavu ako prvo ne konsultuješ devojku oko toga šta se njenim roditeljima sviđa.
•   Saznaj što više možeš o roditeljima od tvoje partnerke. Čime se bave? Da li imate neka zajednička interesovanja? Da li su bili na godišnjem odmoru nedavno? Postoje li neke „zabranjene“ teme? Ovo ti daje prednost u temama za konverzaciju, i šta treba da izbegavaš.
•   Očekuj najteža pitanja. Znaš već koja su- o tvojoj budućnosti (npr. karijera, finansijska stabilnost), tvoja odanost prema njihovoj ćerki (npr. brak, buduća deca), i tvoja „pozadina“ (npr. religija, obrazovanje, rasa, itd). Pravi se kao da već znaju da si nedavno izgubio posao, da ne možeš da priuštiš verenički prsten ili kuću i verovatno nećeš moći par godina, da si bio uhapšen jednom, ili čega god se groziš da te pitaju. Pripremi unapred najodgovorniji, najveštiji odgovor koji smisliš. Pogledaj upozorenja ispod.
•   Razmotri kako ćeš biti poređen sa prošlim momcima. Pitaj svoju devojku kako su joj roditelji reagovali na momke u njenom životu u prošlosti. Šta im se kod njih svidelo ili nije? Saznajući ove odgovore, možeš naučiti mnogo o tome šta ne raditi. Takođe možeš otkriti nesrećne okolnosti da je možda postojao jedan momak za koga su mislili da je savršen za njihovu ćerku, i biće ti „suđeno“ po tim standardima čim uđeš na vrata. Tu ništa ne možeš da učiniš osim da to očekuješ i da ne daš da te uhvate nespremnog.

2. Obuci se da imresioniraš. Upoznavanje roditelja u tvom starom, probušenom, ispranom džinsu i Če Gevara majici ti verovatno neće obezbediti njihovo najviše poštovanje- osim ukoliko su vrlo neuobičajeni roditelji. Ovo ne znači da treba da nosiš odelo- samo budi reprezentativan (npr. polo majica ili kratka majica bez komunističkih poruka). Obuci se elegantno ali opušteno i potrudi se da sve bude čisto, da dobro stoji (ne suviše tesno ili vrećasto) i da je uredno. Ošišaj se i iseci nokte. Pitaj svoju devojku za mišljenje- ona zna najbolje.

3. Dođi na vreme. Nemoj se pojaviti sa slušalicama iz kojih trešti hevi metal. U momentu im se nećeš svideti (osim ukoliko i sami vole tu muziku). Utišaj muziku. Parkiraj kola ispred njihove kuće i zaključaj sva vrata. Ovo će biti objašnjeno kasnije.

4. Budi samouveren kad ih upoznaješ. Sa ocem se čvrsto rukuj. Ništa ne govori „Ne mogu da vodim računa o vašoj ćerki“ kao mlitavo rukovanje. Da ne spominjemo, ako je čvrst stisak, znači da si ozbiljan. Za majku, prikladan pozdrav varira od rukovanja, do poljupca, ili zagrljaja (ili bilo koje kombinacije ovih). Neke majke su uzdržane, a neke majke će ti isterati vazduh od zagrljaja i zasuti te poljupcima. Pitaj devojku o ovome. Kad su pozdravi u pitanju, prati partnerkine savete. Ako ti je upravo rečeno „Ovo su mama i tata“ onda pokaži poštovanje i oslovljavaj ih sa „gospodine“ i „gospođo“ dok ti ne kažu suprotno. Ako su ti predstavljeni imenom, onda se drži toga. Reci da ti je drago što ste se upoznali i zahvali im na pozivu u njihovu kuću. Kad upoznaješ roditelje po prvi put potrudi se da budeš 100% učtiv. Koristi pristojnu gramatiku i ne koristi žargon. Ovo će pokazati roditeljima da si ljubazan, obrazovan i svestan svoje okoline.

5. Započni dobru konverzaciju. Jedan od najključnijih delova upoznavanja nekoga- roditelja, devojaka, predsednika- je konverzacija. Ako si savladao umetnost konverzacije, ti si smrtonosna sila koja samo čeka da razoruža roditelje svakog časa. Koristi anegdote i, najvažnije, prikladne šale u pravom momentu. Momenat je ključ- komentar u loše vreme može biti razlika između „tast“ i „tužba“. Uči se na svojim prethodnim iskustvima; npr. seti se konverzacija sa roditeljima bivše devojke (vidiš, sa razlogom je bivša devojka). Kad si uradio „istraživanje“ imaćeš nekoliko spremnih konverzacija „u rukavu“. Izbegavaj teške i kotroverzne teme. Ali nemoj da budeš ni čovek koji samo kaže „da“. Ako te pitaju za mišljenje, budi ljubazan ali iskren. Ako se u bilo kom momentu „zaglaviš“, pitaj kakva je tvoja partnerka bila kao dete. Ovo je briljantna smicalica, roditelji obožavaju da diskutuju o deci i to pokazuje da imaš dublje interesovanje za nju.

6. Postupaj fino sa svojom devojkom. Budi ekstra pažljiv prema partnerki. Izvuci stolicu pre nego što sedne da večera, sipaj joj piće, otvori joj vrata (što je takođe praksa van upoznavanja roditelja, inače može biti nezadovoljna ako takvo ponašanje predstavljaš samo pred njenim roditeljima). Takođe, ne pokazuj previše ljubavi prema devojci u njihovom prisustvu (npr. ne stavljaju ruku na njenu zadnjicu). Treba da vide da tretiraš njihovu ćerku kao princezu a ne kao zgodnu ribu.

7. Budi spreman na pitanje-odgovor „sednicu“. U svakom prvom upoznavanju dođe momenat kad ćeš biti „napadnut“ pitanjima koja će umanjiti tvoju muškost. Na sreću, pratiš ove instrukcije i očekuješ mnoga od ovih pitanja. Vrlo je važno da na većinu ovih pitanja odgovoriš potvrdno, osim ukoliko počinju sa „Da li si ikad...“, „Kad si posledji put...“, „Da li si ikad počinio zločin...“- u tom slučaju je najbolje biti diskretan. Upozoravamo te da ćeš možda morati da „progutaš“ ponos i da budeš ponizan ponekad. Do kraja ove „sednice“, verovatno ćeš biti bez daha, kao pretučen, ili kao manji čovek- kako god, ako si postupio pravilno, brzo će se završiti. Ako ne, „porodična posla“ mogu da iskrsnu koja ti nekako ne dozvoljavaju da izađeš sa devojkom večeras.

8. Lepo se pozdravi. Rukujte se, zagrlite, ili šta god ti se čini prikladno. Zahvali im što su te pozvali i nasmeši se. Ovo je najlakši deo celog sastanka sa roditeljima, ali samo za šampione koji su prošli ring. Obično si ispraćen mračnim pogledom oca (nekad i majke) dok ti on (ili ona) otvara vrata i govori „Vrati je kući do...“- u kom slučaju ti odgovaraš da sigurno hoćeš.

9. Ne okreći se. Čim izađeš na vrata- bitno je da se ne okrećeš- pošto veoma dobro znaš da te njeni roditelji gledaju dok ne zamakneš. Kad dođete do kola- pobrini se da prvo otključaš i otvoriš njena vrata. Okreni se i nasmeši njenim roditeljima dok zatvaraš vrata. Na kraju im mahni i odvezi vas ne brže od 30 km/h sve dok ne zamakneš njihovim pogledima.Slične teme


Tagovi:
 

TagoviVaše ispovesti

Poslao:
Miroslav - Beograd (46)
"Tražio sam poznanstva sa ženama srednjih godina. Želeo sam ženu za brak i sada sam na dobrom putu da sa voljenom osobom (koju sam preko ovog servisa upoznao) to i ostvarim... Hvala Vam na svemu"

Čitaj dalje...

sve ljubavne priče

Najpopularniji oglasi

Sole (26)
Beograd  *

Maka-ns (30)
Novi Sad  *

malamaza (20)
Kragujevac  *

Plamena (30)
Niš  *

Wanja (33)
Subotica  *

Ljubav i Seks