Pretraga oglasa

Tražim: 

Seksualno opredeljenje:

Starost:
od:    do:

Zemlja:


Grad:


Korisničko ime:


Najnoviji članovi

Jack (38)
Beograd  *

Jovan C. (28)
Niš  *

Cone (18)
Zrenjanin  *

Rogi (27)
Čačak  *

Tajna (38)
Beograd  *

Lični kontakti

Tantrička masaža

Ovaj, nedovoljno poznat oblik masaže dolazi nam iz Indije i predstavlja više od same masaže tela. Da bi se pravilno izveo ovaj oblik masaže, osoba koja je radi mora savladati osnovne i napredne principe tantre i meditacije. Tantrička masaža započinje drevnim tantričkim ritualima i meditacijom kako bi se fokusirali na energetske tačke na telu i duhovnu vezu sa celim svemirom.

Ukratko, ovaj vid masaže je jedan jedinstven i vrlo poseban oblik masaže. Kao što je svaka masaža specifična na svoj način, tako i tantrička ima svoje specifičnosti. Ono što je glavno kod ovog vida masaže je naročito veće fokusiranje na osećaje i emocionalno stanje nego na sam fizički aspekt.

Poseban akcenat treba staviti na to da se ovaj vid masaže ne koristi za relaksaciju od svakodnevnog stresa kome je naše telo izloženo, za opuštanje naših mišića ili za fokusiranje na naše fizičko zdravlje. Ova masaža je karakteristična jer budi u nama skrivenu energiju našeg bića i daje nam vezu i harmoniju sa celim univerzumom.

Kod ovog tipa masaže karakteristični su spori, lagani i naročito senzualni pokreti koji su dobri za kanalisanje energije koja nas dovodi do drugačije spoznaje realnosti. Pri tome se može koristit srednje jak stisak na srednjem delu leđa kako bi masaža imala odgovarajuće delotvoran efekat, ali korisnije je fokusiranje na lagani pritisak i pokrete inspirisane načinom na koji energija prolazi kroz telo i posebno klasičnim pokretom na gore počevši od donjeg dela leđa.

Ovaj vid masaže ne treba uzimati zdravo za gotovo i shatati je olako. Potrebno je mnogo veštine, kao i dobro poznavanje naše unutrašnje energije pre nego što počnete sa izvođenjem tantričke masaže.

Sigurno je da su vrednosti i koristi tantričke masaže podcenjene jer je ljudi isprobavaju bez potrebnog razumevanja njenog stvarnog značenja i nepoznavanje usko specijalizovanih veština da se napravi prava tantrička masaža. Meditiranje i muzika je jedino što je neophodno za ovu masažu. Pa ipak, muzika koju ćete slušati mora biti povezana sa meditacijom i duhovnom svešću. Postoji muzika koja ide uz tantričku meditaciju, međutim nećete je lako pronaći u prodavnicama.

Iako su nepotrebni, ulja i losioni mogu se koristiti – zbog opšteg stava da prava masaža nije moguća bez njih. Ipak, u cilju da se ne umanji opšti doživljaj ovog vida masaže, treba izbegavati mirisna ulja jer mogu ometati željeni doživljaj. Jedino što vam je potrebno za ovu masažu je meditacija i muzika.

Partneri se moraju skoncentrisati na disanje, vizuelizaciju i meditaciju. Kombinovanjem ovih elemenata partneri se povezuju međusobno, svoje misli i osećanja i na taj način oni povećavaju spoznaju jedno drugog.

Da bi se postigao idealan efekat, partneri se moraju menjati u masaži. Pri tome se naročito treba posvetiti pažnja na masiranje celokupnog tela kako bi koža bila što opuštenija prilikom dodirivanja partnerke. Lezite svoju partnerku na ugodnu podlogu, a pomoću jastuka je dodatno udobno smestite.

Ovakav oblik masaže je ostavlja u ranjivu poziciju, jer se mora predati dodirima čime se pospešuje međusobna otvorenost jednog prema drugome. Iako je ovde reč o telesnim dodirima, partneri razmenjuju emotivna osećanja kojih do tog momenta možda nisu bili ni svesni.

Ukoliko osoba poseduje manjak samopouzdanja, ova masaža odlično pomaže u samospoznaji svog sopstvenog tela. Može takođe, veoma uspešno, da pomogne u podizanju poverenja prema partneru zbog uživanja u međusobnoj bliskosti, kao i u podizanju osećanja obostrane ljubavi i prihvaćenosti. Nemojte se plašiti da predložite partneru ovaj vid masaže, jer će vam samo pomoći u ulepšavanju vaše veze.

Kada se ova masaža uspešno izvede, nesumnjivo povećava nivo intimnosti i razvija jaču emocionalnu i duhovnu vezu između partnera. Ovo se postiže izgradnjom ljubavi i poverenja koje postoji među partnerima umesto fokusiranja samo na seksualni akt.Slične teme


Tagovi:
 

TagoviVaše ispovesti

Poslao:
Miroslav - Beograd (46)
"Tražio sam poznanstva sa ženama srednjih godina. Želeo sam ženu za brak i sada sam na dobrom putu da sa voljenom osobom (koju sam preko ovog servisa upoznao) to i ostvarim... Hvala Vam na svemu"

Čitaj dalje...

sve ljubavne priče

Najpopularniji oglasi

Sole (26)
Beograd  *

Maka-ns (30)
Novi Sad  *

malamaza (20)
Kragujevac  *

Plamena (30)
Niš  *

Wanja (33)
Subotica  *

Ljubav i Seks