Pretraga oglasa

Tražim: 

Seksualno opredeljenje:

Starost:
od:    do:

Zemlja:


Grad:


Korisničko ime:


Najnoviji članovi

Cone (18)
Zrenjanin  *

Rogi (27)
Čačak  *

Tajna (38)
Beograd  *

rudi (30)
Apatin  *

milan (61)
Beograd  *

Lični kontakti

Tanga gaćice

Prve tanga gaćice koje su se pojavile u svetu, odnosno da budemo precizniji preteče danasnjih tanga gaćica, bile su gaćice koje su nosili članovi jednog indijanskog plemena u Brazilu i oni su ih zvali Tupi, što bi u bukvalnom prevodu trebalo da znači kecelja za štap.

Inače što se modernog početka ovih gaćica tiče treba reći da je za njihov nastanak odgovoran jedan muškarac a ne žena, kao što se uvreženo mislilo veoma dugo vremena. Modne kreacije su stvarno jedno interesatno područje, koje kriju veoma zanimljive i vrlo pikantne podatke. Ime tog pronalazača bilo je Fiorelo La Guardia, koji je bio gradonačelnik Njujorka u periodu od 1934 – 1945, i tokom drugog svetskog rata  bio je istaknuti vođa najvećeg američkog grada, koji je kasnije bio proglašen za najboljeg gradonačelnika Njujorka svih vremena.
Razlog njihovog nastanka, odnosno način kako su one nastale bio je taj što se navedeni gradonačelnik veoma ljutio na plesačice grada Njujorka zbog toga što su plesale gole, zbog čega je on tvrdio da su previše izložene pogledima okoline i na taj način izazivale zaprepašćenje kod ostalog dela građanstva grada Njujorka.
U cilju da im se ipak omogući i dalje bavljenje njihovim poslom, a da ipak nešto ostane skriveno, nastale su tange koje su bile karakteristične po tome što su pokrivale neznatan deo ženskog međunožja.

Ipak pravi početak njihovog bitisanja, onakvog kakvim ga poznajemo danas u naše vreme, vezuje se za 70-e godine XX-og veka. Ovaj period se smatra pravim početkom duge karijere tanga gaćica. Kod mnogih preovladava uverenje da su one nastale isključivo u cilju izazivanja uzdaha muškim posetiocima najveće plaže na svetu Kopakabane. Njihov nastanak je prvenstveno bio vezan za praktične razloge.
Pravi razlog njihovog nastanka bio je taj da prilikom kupanja, odnosno boravka na plažama ne dolazi do ulaženja peska u kupaći kostim. Nakon njihove sve veće popularnosti mnogim očima su privlačile pažnju tako da se 1981 godine dogodilo to da je jedna američka kompanija, pod imenom Frederiks of Holivud, odlučila da otkupi patent i od tada preplavljuje mnoga tržišta ovim proizvodom, prvo sopstveno, a onda i tržišta evropskih zemalja.

Što se tiče kasnijeg istorijskog razvoja tangi u svetu, treba posebno izdvojiti period tokom 90-ih godina, kada su one izazvale ponovo pravi bum na planetarnom nivou. Naime tokom devedesetih godina u Francuskoj su tange tamošnjim damama, verovali ili ne, predstavljale glavni komad donjeg veša.
Nakon ovog buma počelo je polako odumiranje tako velikog interesovanja za tanga gaćice u svetu pa tako iste te Francuskinje, kao najveći kupci tanga gaćica u svetu, izjavljuju da tek svaka četvrta poseduje tange u svojoj garderobi.
Razlog ovakvom drastičnom padu entuzijazma za tanga gaćicama leži u otkriću brojnih negativnih nus-pojava koje su išle uz ovaj primamljivi komad donjeg rublja, a koje su bile povezane sa zdravstvenim razlozima. Sve više je bilo primedbi na njihovu neudobnost, nepraktičnost, odsustvo adekvatne higijene nakon čega je rezultat bio pad velikog interesovanja za njih, ali ipak ne u potpunosti.

Svetska modna scena koja diktira modu nošenja ovako oskudne odeće, staje u koliziju sa savetima svetskih lekara. Naime, nisu se mnogo obazirali na savet lekara da se povuku iz prodaje tanga gaćice, kao i rublje pravljeno od sintetičkih materijala.

Po nekim stranim anketama koje su za temu imale tanga gaćice, skoro polovina ispitanica su odgovorile da su tange seksi,  dok je njih oko 25% odgovorilo da su tange izašle iz mode, a tek svaka deseta ispitanica rekla je da su tange praktične.

Za kraj ovog teksta treba istaći da su pre nekoliko godina u nazad bile veoma popularne takozvane jestive tanga gaćice,  naime one su bile izrađene od par stotina perlica koje su zapravo bile napravljene od šećernih kuglica. Vrlo slatko, zar ne?Slične teme


Tagovi:
 

TagoviVaše ispovesti

Poslao:
Miroslav - Beograd (46)
"Tražio sam poznanstva sa ženama srednjih godina. Želeo sam ženu za brak i sada sam na dobrom putu da sa voljenom osobom (koju sam preko ovog servisa upoznao) to i ostvarim... Hvala Vam na svemu"

Čitaj dalje...

sve ljubavne priče

Najpopularniji oglasi

Sole (26)
Beograd  *

Maka-ns (30)
Novi Sad  *

malamaza (20)
Kragujevac  *

Plamena (30)
Niš  *

Wanja (33)
Subotica  *

Ljubav i Seks