Magazin > Ljubav i Seks

Seksualne brige muškaraca

(1/1)

licnioglasi.org:
Nemate predstavu koliko muškaraca provodi vreme brinući o seksu i sposobnosti obavljanja istog. To je verovatno jedan od najvećih problema u životu muškarca koji utiče na ostale životne aspekte na pozitivan ili negativan način.

Muškarac mučen nervozom je ili muškarac čiji seksualni život nije baš zadovoljavajući ili misli da radi nešto pogrešno. Nije bitno ako se partnerka ne žali, muškarac se i dalje oseća neadekvatnim. Neki muškarci provode dosta vremena brinući o ovome ili onome i nijedna količina ubeđivanja im ne olakšava.

Glavni problem bilo kog muškarca koji voli seks i želi da ga upražnjava što češće je klasično „Da li sam dovoljno dobar?“

Ovo pitanje može da znači više stvari, zavisno od toga šta individua vidi kao prepreku. To može značiti „Jesam li dovoljno velik?“ ako muškarac misli da ima prosečan ili mali penis. To može značiti „Da li sam dovoljno pažljiv?“ za zabrinutog ljubavnika koji voli da izvede deo sa večerom i predigrom kako treba. Takođe može značiti „Da li stvarno doživljava orgazme?“. Jedno veliko neodgovoreno pitanje za muškarce je da li žene glume. I koliko često?

Na vrhu liste je večno pitanje na koje milioni frustriranih muškaraca pokušavaju da nađu odgovor je: „Da li je veličina bitna ili ne?“

Još jednom se suočavamo sa nezavidnim zadatkom da kažemo da ne postoji definitivan odgovor na to pitanje. Sve zavisi od žene i šta voli ili ne. Neke žene misle da je penis od 15 cm dovoljno velik. Nekima nije bitna veličina dokle god penis nije premali. Kako god, ne postoji definicija za „premali“.

„Još uvek sam nevin. POMAGAJTE!“ Ne padaj u očaj jer ti ne treba pomoć već samo zdrav razum.

Ne postoji rok za gubljenje nevinosti. I svakako ne treba da bespotrebno rizikuješ samo zato što moraš da imaš seks sa nekim da bi izbegao da te etiketiraju kao gubitnika. Imaj strpljenja, desiće se pre ili kasnije i daleko je bolje da sačuvaš prvi put za nekog posebnog nego da posećuješ odeljenje za polno prenosive bolesti ili da se zaljubiš u nekog kome nije stalo do tebe.

Zatim imamo gomilu problema muškaraca koji nisu iskusni u seksu.

„Kako da nađem klitoris?“ je uobičajeno pitanje među muškarcima koji se oslanjaju samo na sebe u seksu i suviše im je neprijatno ili gadno da istraže genitalnu zonu. Momci, nema zašto da se stidite. Priroda nas je načinila divnim bićima vrednim poštovanja jedno drugog. I usput, oralno zadovoljavanje može biti sjajno iskustvo.

Što nas vodi do sledeće velike brige. Ovo može biti sažeto u jednom pitanju koje je svaki muškarac pre ili kasnije postavio: „Kako da znam da li je imala orgazam?“ Na nesreću po muškarce, ne postoj siguran način da znate da li je žena doživela orgazam ili je odglumila. Ako te taj problem baš muči, pokušaj da otvoreno razgovaraš o tome sa partnerkom. Kako god, osim ukoliko ste ti ili partnerka nezadovoljni svojim učinkom, treba da ostavite tu temu.

„Ona je iskusnija od mene! Šta da radim?“

Uživaj u trenutnku, naravno. Ako je dosta iskusnija od tebe, zamoli je da te nauči svim trikovima (zagolicaćeš je idejom), a onda improvizuj stečeno znanje. Vrlo uskoro ćeš je zadiviti i imaćeš kontrolu, ako je to ono što želiš. Sa druge strane, možeš polako izoštriti svoje veštine, dok uživaš u svakom minutu zadovoljstva od žene koja stvarno zna kako da se pobrine za muškarca.

„Ona nije spremna za seks, analni seks, oralni seks, fantazije“. Momci, požurivanje ili napadnost u nečemu initmnom i važnom kao što je seks je najgori mogući pristup. Ako vas nije briga za nežniji pristup, onda ostavite tu devojku na miru i nađite neku drugu. Razmislite o danu kada će se svo vaše čekanje isplatiti i ona će reći „da“. To je nešto što vredi čekati.

Da li sam loš u krevetu? Iskreno, ako morate da postavljate takvo pitanje onda ste već u velikom problemu.

Da li ste stvarno loši u krevetu ili vam samo manjka samopouzdanja, ne možemo vam reći. Na vama je da otkrijete, dok vam mi samo objašnjavamo da olakšamo. Koren problema leži u veoma jednostavnoj činjenici da vam treba dosta iskustva da znate da li je žena imala orgazam ili ga glumi. I čak iskusni muškarci ne mogu uvek reći da li se žena pretvara ili ne. Zaključak: nikad ne možete biti potpuno sigurni da li je vaš učinak vrhunskog kvaliteta.

I to je bez uzimanja u obzir „tog vremena“ kad ste bili previše umorni ili previše stresirani ili ste previše popili, i eto, znate već šta se desilo. Na nesreću, ove stvari mogu poljujati vaš mir i samopouzdanje i učiniti vas sumnjičavim u ponašanje vaše partnerke čak i kad to ne treba. Neki put je dobro a neki put je loše i ne možete učiniti mnogo toga. Gubljenje samopouzdanja samo zato što vam se nekad omakne nije način da se nosite sa tim.

Mnogo stvari može poći po zlu, koje nisu obavezno pod vašom kontrolom. Živimo u stresnom svetu koji radi najbolje što zna na tome da pokvari seks širom sveta. Sigurni smo da su mnogi muškarci koji posežu za vijagrom bolje prošli da su pokušali da se opuste i uspore stvari. Stres je jedan od „ubica seksa“ u današnje vreme jer nijedan muškarac ne može zaista da uživa ako stalno razmišlja o rokovima, šefovima, lošim kolegama ili o kreditnom dugu.

Pored direktnog uticaja na učinak, stres ima jednako loše sporedne efekte. Neki muškarci piju zbog toga. Muškarci treba da raspoznaju rane znake stresa i da kontolišu situaciju.

Zapamtite da ako jednom krenete da zapitkujete o svom učinku možete lako upasti u šablon gde nisko samopouzdanje povlači neuspeh, koji zauzvrat još snižava samopouzdanje i tako dalje. Pokušajte da budete pozitivniji. Verovatno ste bili umorni ili stresirani. Ili treba da naučite neke nove poze i osvežite rutinu u krevetu. Iznenadite je novim trikom ili fantazijom. I ako imate stvaran problem, ne očajavajte. Svaki problem ima rešenje.

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju