Pretraga oglasa

Tražim: 

Seksualno opredeljenje:

Starost:
od:    do:

Zemlja:


Grad:


Korisničko ime:


Najnoviji članovi

Jack (38)
Beograd  *

Jovan C. (28)
Niš  *

Cone (18)
Zrenjanin  *

Rogi (27)
Čačak  *

Tajna (38)
Beograd  *

Lični kontakti

Kako vaše prvo seksualno iskustvo utiče na vaš kasniji seksualni život?

Ovim tekstom ćemo pokušati da damo neke informacije mladima koji još nisu  iskusili prvo seksualno iskustvo, za koje verujemo da su veoma dragocene i za koje mislimo da bi bile veoma dragocene i nama ostalima kada smo bili u istoj situaciji. Prema najnovijim proučavanjima prvo seksualno iskustvo može u velikoj meri da da glavni ton vašem budućem seksualnom životu.
   
Studija koja je razmatrala pitanja na ovu temu, a kojom je rukovodio američki psiholog Metju Šafer, predavač sa Univerziteta u Tenesiju, i koja je bila objavljena u žurnalu pod nazivom Seksualna i bračna terapija, jeste prva studija ovakve vrste koja nastoji da objasni uticaj prvog seksualnog iskustva na nastavak seksualnih aktivnosti u daljem životu.

"Gubitak nevinosti je veoma često bilo posmatrano kao osnovni kamen temeljac razvoja društva, značajan tokom prelaska u odraslo doba tj. sazrevanje" govori Šafer. "Međutim, to nije proučavano u potpunosti, imajući u vidu veliki kapacitet teme. Studijom smo želeli samo da otkrijemo uticaj gubitka nevinosti na kasniji emocionalni i fizički razvoj."

Istraživači su utvrdili da su oni koji su imali pozitivno "prvi put" iskustvo bili predodređeni za sopstveno emocionalno i fizičko zadovoljstvo u kasnijim periodima života.
   
Oni koji su tokom prvog seksualnog iskustva osetili emotivnu povezanost sa drugom osobom, imali su daleko više zadovoljavajući emocionalni seksualni odnos kasnije u životu.
   
Istraživači u pronalaženju odgovora su koristili anketne listiće koje su ponudili 331 momku i devojci, nakon čijih odgovora su dolazili do svojih zaključaka. Oni su im dali odgovore na jednostavno pitanje: kako su izgubili sopstvenu nevinost? Anonimni učesnici ove ankete su opisali svoje emocije tokom prvog seksualnog odnosa i ocenili da su dominantna osećanja koja su stekli tokom tog akta nervoza, zadovoljstvo i kajanje.

Zatim su učesnici ankete odgovarali na pitanja o zadovoljstvu sopstvenih doživljaja, koristeći raznorazne skale za merenje kontrole, osećanja zadovoljstva i blagostanja. Na kraju svaki od učesnika je popunjavao sopstveni dnevnik u koji je unosio podatke kojim su opisivali, svaki pojedinačno, sopstvena seksualna iskustva.

Prvi zaključak je bio da oni koji nisu imali naročito prijatno prvo seksualno iskustvo u kasnijim odnosima za posledicu su imali manje zadovoljavajući seks od onih koji su imali zadovoljavajuće prvo seksualno iskustvo.
   
"Dok ova studija ne dobije konačno priznanje, ona treba da uputi mlade ljude da obrate pažnju na svoje prvo seksualno iskustvo, jer ono bi moglo dati jedan obrazac u daljem seksualnom životu" kaže gospodin Šafer.

Pa prema tome device, polako i opušteno, prvi put bi obično trebalo da bude malo napeto i neprijatno, što ne znači da ne može da bude i lepo iskustvo. Bitno je ne nametati nikakav pritisak samom sebi i opustiti se.Slične teme


Tagovi:
 

TagoviVaše ispovesti

Poslao:
Miroslav - Beograd (46)
"Tražio sam poznanstva sa ženama srednjih godina. Želeo sam ženu za brak i sada sam na dobrom putu da sa voljenom osobom (koju sam preko ovog servisa upoznao) to i ostvarim... Hvala Vam na svemu"

Čitaj dalje...

sve ljubavne priče

Najpopularniji oglasi

Sole (26)
Beograd  *

Maka-ns (30)
Novi Sad  *

malamaza (20)
Kragujevac  *

Plamena (30)
Niš  *

Wanja (33)
Subotica  *

Ljubav i Seks