Pretraga oglasa

Tražim: 

Seksualno opredeljenje:

Starost:
od:    do:

Zemlja:


Grad:


Korisničko ime:


Najnoviji članovi

Jack (38)
Beograd  *

Jovan C. (28)
Niš  *

Cone (18)
Zrenjanin  *

Rogi (27)
Čačak  *

Tajna (38)
Beograd  *

Lični kontakti

Kako biramo partnera za seks?

Prema naučnicima, svet je pun skrivenih afrodizijaka koji nam čine neke osobe privlačnim, a druge ne. Šta su to afrodizijaci?

Strah

Naučnici su dokazali da se telo lako može prevariti. Na primer, ako se iznenada uplašiš, tvoj mozak neće odmah imati pravi odgovor na novu situaciju. Otkriveno je da ako muškarac vidi ženu u opasnoj situaciji, ili ga je nešto uplašilo, ona će mu izgledati mnogo atraktivnija i zadržaće se u njegovom pamćenju. Zamisli par koji gleda romantičnu dramu. Odjednom, žena počinje da plače. Muškarac će je možda zagrliti da bi je utešio, a to će kod njega dovesti do pada testosterona. To znači da ženske suze imaju negativan uticaj na libido muškarca. Istraživači su povezali ovaj fenomen sa evolucijom. Prema njihovom mišljenju, u primitivna vremena kada nismo mogli da verbalno izrazimo naša osećanja, suze su mogle da znače potvrdu ili odbijanje.

Crvena boja

U eksperimentu izvedenom pre određenog vremena, istraživači su grupi muškaraca pokazali fotografije žena. U eksperimentu su na mnogim fotografijama bile iste žene, a jedina razlika između njih je bila različita boja haljina koje su nosile. Ispostavilo se da žene koje su obučene u crvenu odeću privlače mnogo više pažnje i deluju atraktivnije.

Još jedno istraživanje je otkrilo da su žene jednako osetljive na crvenu boju kao i muškarci. Isti eksperiment je napravljen sa slikama muškaraca koje su pokazane grupi žena. Rezultat je bio isti. Međutim, naučnici su za ovaj fenomen kod žena imali drugačije objašnjenje. Crvena boja je povezana sa agresivnošću, a žene posmatraju muškarce obučene u ovu boju kao jake, autoritativne, uspešne i seksipilne.

Uši i ramena

Osećanja koja imaš prema svom partneru ponekad zavise od strane tela na kojoj te dodiruje. Otkriveno je da će se ženama više dopasti muškarac koji im prilazi sa desne strane i lagano im dodirne rame. Leva hemisfera mozga je odgovorna za verbalnu komunikaciju i prenos pozitivnih emocija a desna strana za neverbalnu stimulaciju i negativne emocije. Informacije koje nam ulaze na desno uvo se tumače u levoj hemisferi mozga.

Ukus poljupca

Veoma važnu ulogu u ljudskom imunom sistemu igra niz hromozoma koji su poznati pod skraćenicom MHC. Kada tražimo partnera, ovaj faktor postaje odlučujući. Ovo je magična hemija koju ljudi ne mogu da promene ili prevaziđu. Međutim, ova hemija je daleko od romantične.

MHC je odgovoran za uspešnu borbu protiv infekcija u ljudskom organizmu. Ako odabereš partnera čiji je MHC veoma sličan tvom, veoma je mala verovatnoća da ćete moći da imate bebu. Ako se tvoj MHC veoma razlikuje od partnerovog, vaša potencijalna beba bi imala savršen imuni sistem. Uz to, istraživači trvde da je miris MHC-a drugi najbitniji faktor prema kom žena bira odgovarajućeg partnera. Već pri prvom sastanku, znamo kakva je sposobnost našeg partnera da budućem detetu obezbedi jak imuni sistem. Kako je to moguće?

MHC su feromoni i pljuvačka. Da biste otkrili koji vam partner više odgovara, potrebno je da osetite njegov miris i ukus pljuvačke. Drugim rečima, ljubljenjem otkrivamo da li nam partner odgovara ili ne.

Kontraceptivne pilule

Kada žena zatrudni, njeno telo “odluči” da ona bude trudna. Postoji pilula koja može da ubedi telo da ne zatrudni. Kada žene uzimaju ove kontraceptivne pilule, one češće biraju muškarce koji imaju MHC sličan njihovom. Istraživači tvrde da to može biti razlog za veliki broj razvoda – dvoje se viđaju godinama, smatraju da su savršen par. Onda odluče da naprave dete i žena prestane da uzima kontraceptivne pilule. Njihov MHC je veoma sličan, što stvara jaku odbojnost kod žene…Slične teme


Tagovi:
 

Vaše ispovesti

Poslao:
Miroslav - Beograd (46)
"Tražio sam poznanstva sa ženama srednjih godina. Želeo sam ženu za brak i sada sam na dobrom putu da sa voljenom osobom (koju sam preko ovog servisa upoznao) to i ostvarim... Hvala Vam na svemu"

Čitaj dalje...

sve ljubavne priče

Najpopularniji oglasi

Sole (26)
Beograd  *

Maka-ns (30)
Novi Sad  *

malamaza (20)
Kragujevac  *

Plamena (30)
Niš  *

Wanja (33)
Subotica  *

Ljubav i Seks